Deze website maakt gebruik van cookies.
 


Wat is Homestroom en hoe werkt het?

 
Homestroom is een doorlopend en onafhankelijk energiecollectief voor consumenten voor stroom en gas. U kunt bij Homestroom op ieder moment deelnemer worden van het energiecollectief. De energietarieven hebben een looptijd van 1 januari t/m 31 december van het hetzelfde kalenderjaar. Homestroom realiseert ieder jaar voordelige energietarieven voor alle deelnemers en verzorgt, indien nodig, de overstap naar een andere leverancier. De nieuwe goedkope groene energietarieven voor stroom en gas maakt Homestroom uiterlijk op 1 november aan u bekend. Als deelnemer van Homestroom heeft u dus nooit meer omkijken naar uw energiecontract.
 

Stap 1: Schrijf u in

Het doorlopend en onafhankelijk energiecollectief Homestroom heeft voor alle (nieuwe) deelnemers goedkope groene energietarieven voor stroom en gas gerealiseerd. Het zijn vaste energietarieven die gelden t/m 31 december 2019. Wilt u ook van deze goedkope groene energietarieven profiteren, word dan nu lid. Lid worden duurt slechts 3 minuten.
 

Stap 2: Wij regelen alles

Homestroom regelt de overstap van A tot Z. Wij kijken of u over kunt stappen naar het doorlopende energiecollectief of dat u nog een langlopend contract heeft. Kunt u direct overstappen of heeft u een contract met een looptijd korter dan 1,5  jaar, dan verzorgt Homestroom de overstap en zegt het energiecontract bij de oude leverancier voor u op.

Wanneer u nog een contract heeft dat langer dan 1,5 jaar loopt, dan nemen we contact met u op om te vragen of u per direct over wilt stappen naar Homestroom. Dit heeft te maken met de hogere overstapvergoeding bij een contract dat langer dan 1,5 jaar loopt. Wij zorgen ervoor dat u zelf niets hoeft te doen.
 

Stap 3: Ieder jaar weer

Homestroom realiseert vanaf 1 januari 2020 opnieuw goedkope groene energietarieven. Dit doen wij ieder jaar weer voor u. U heeft zelf geen omkijken meer naar uw energiecontract. Heeft u toch nog een vraag, dan kunt u te allen tijde terecht bij onze servicedesk.
 
 

De looptijd van een contract bij Homestroom

 
Februari t/m oktober - In deze maanden onderhandelt Homestroom met de energieleveranciers over het nieuwe aanbod vanaf 1 janauri van het opeenvolgende kalenderjaar. Hierbij houden we de markt nauwlettend in de gaten, zodat we op het juiste moment kunnen inkopen.
 
November - Uiterlijk op 1 november maken wij voor onze deelnemers het nieuwe aanbod bekend dat ingaat op 1 januari. De deelnemers kunnen dan tot en met 30 november kosteloos het lidmaatschap opzeggen bij Homestroom
 
December - De maand december heeft Homestroom nodig om de energiecontracten om te zetten voor haar deelnemers (alleen als er een nieuwe energieleverancier per 1 januari het collectief gaat beleveren). Hier merken de deelnemers vrijwel niets van. Het enige dat u als deelnemer zult merken, is dat de rekeningen van een andere energieleverancier komen.
 
Januari - Op 1 januari van ieder kalenderjaar gaan de nieuwe Homestroom energietarieven van start. Deze energietarieven hebben een looptijd t/m 31 december van hetzelfde kalenderjaar

2018-2019 - Het jaar 2018 en 2019 is een uitzondering op bovenstaande regels. Sinds 2011 houdt Homestroom haar veiling in de maand februari. Destijds is hiervoor gekozen, omdat historisch gezien de prijs voor inkoop van energie in deze periode het meest gunstig was. Echter is dit gunstige inkoopmoment de laatste jaren verschoven. Hierdoor hebben wij ervoor gekozen om voortaan in te kopen voor de periode 1 januari t/m 31 december van hetzelfde kalenderjaar.
Om dit te bewerkstelligen hebben wij dit jaar jaar de tarieven vastgezet voor de periode 1 mei 2018 t/m 31-12-2019. Hierdoor bent u in deze periode nog langer verzekerd van dit scherp groene aanbod, dan dat u van ons gewend bent.
 
site by Gopublic