Deze website maakt gebruik van cookies.
 


Wat is een energiecollectief?

 
Een energiecollectief is een collectief dat voor consumenten goedkope energietarieven voor stroom en gas realiseert. Het energiecollectief verenigt meerdere huishoudens in één grote groep, waardoor het voordelig stroom en gas kan inkopen bij een energieleverancier. Dit wordt vaak gerealiseerd door middel van een veiling. Het energiecollectief zet een veiling uit waarbij energieleveranciers een bod mogen indienen. De energieleverancier met de goedkoopste tarieven mag het energiecollectief van energie voorzien.
 
In Nederland kan er onderscheid worden gemaakt tussen twee verschillende energiecollectieven:
  • Een doorlopend en onafhankelijk energiecollectief
  • Een energiecollectief met een éénmalige veiling
 

Wat onderscheidt Homestroom van andere energiecollectieven?

 
In onderstaande korte animatie wordt duidelijk wat het voordeel is bij Homestroom ten opzichte van energiecollectieven zoals Vereniging Eigen Huis, De Consumentenbond en Sloop de Crisis:
 

 

Homestroom, het doorlopende en onafhankelijke energiecollectief

 

Uitleg

Homestroom realiseert ieder jaar goedkope groene energietarieven voor stroom en gas. Homestroom krijgt geen geld van de energieleveranciers. Hierdoor is Homestroom volledig onafhankelijk en doorlopend. Dit zorgt ervoor dat deelnemers van Homestroom ieder jaar voordelige tarieven betalen en geen omkijken hebben naar hun energiecontract.

      Kenmerken

 

Eénmalige veilinghouders (VEH, De Consumentenbond en Sloop de Crisis)

 

Uitleg

Energiecollectieven als Vereniging Eigen Huis, De Consumentenbond en Sloop de Crisis realiseren éénmalige actie energietarieven voor stroom en gas. Het voordeel is dat je de 1ste contractperiode voordelig uit bent. Het nadeel is dat dat u aan het einde van de contractperiode wordt omgezet naar het hogere variabele tarief van de leverancier die de veiling heeft gewonnen. U betaalt dan de hoofdprijs.

      Kenmerken

  • Eénmalige veilinghouder;
  • Eénmalige actietarieven;
  • Wordt betaald door de leverancier;
  • Winnende leverancier is de klantenservice.

site by Gopublic