Deze website maakt gebruik van cookies.
 


Terug naar de meest gestelde vragen
 

Wat is Homestroom?


Homestroom is een doorlopend en onafhankelijk energiecollectief voor stroom en gas. Iedereen in Nederland met een verbruik minder dan 20.000 kWh en 10.000 m³ gas, kan bij Homestroom op ieder moment deelnemer worden. Homestroom realiseert ieder jaar weer goedkope groene energietarieven voor haar deelnemers door middel van een veiling. De leverancier met het beste aanbod mag onze leden een jaar lang van groene energie voorzien. De goedkope groene energietarieven hebben altijd een looptijd van 1 januari t/m 31 december van hetzelfde kalenderjaar. Het jaar 2018/2019 is hierop een uitzondering. De tarieven staan dan vast van 1 mei 2018 t/m 31-12-2019.

Om deel te nemen aan Homestroom betaalt u 4,75 euro incl. 21% BTW per maand. Dit zijn de enige verdiensten van Homestroom. Doordat wij geen geld ontvangen vanuit de energieleverancier, maar enkel van onze leden, heeft Homestroom geen verplichtingen naar de energieleveranciers. Greenchoice is op dit moment de winnaar van de veiling en mag onze leden een jaar lang van energie voorzien t/m 31-12-2019. Indien Greenchoice bij de volgende veiling niet meer het beste aanbod heeft, stappen wij met al onze leden in één keer over naar de leverancier met het beste aanbod. Wij maken dit aanbod altijd uitelijk op 1 november bekend aan onze leden. Indien u het aanbod niet zit zitten bent u in de maand november vrij om het contract kosteloos op te zeggen. Indien u mee wilt gaan met het nieuwe aanbod, hoeft u niets doet en gaat u op 1 januari 2018 mee met de nieuwe goedkope groene energietarieven van Homestroom.

Op die manier betaalt u ieder jaar scherpe tarieven en heeft u verder geen omkijken meer naar uw energiecontract. Daarnaast is Homestroom, ongeacht wie de toeleverancier is, te allen tijde de persoonlijke klantenservice.

site by Gopublic